Heeft u onvoldoende tijd of interesse om u in stieren te verdiepen dan is stieradvies een verantwoorde investering voor de langere termijn. U kan gerichter fokken naar een koe die past bij uw bedrijfsvisie. Zo komen er steeds meer stieren beschikbaar waarmee gezondheid en duurzaamheid verbeterd kunnen worden.  Verder helpt stieradvies om onnodige inteelt te voorkomen. Er zijn een aantal manieren om ons te gebruiken in combinatie met stieradvies.
 
Heeft u een lopend advies waar u volledig vertrouwen in heeft dan kunt daar gewoon mee doorgaan en overwegen in overleg met uw adviseur om een aantal van onze stieren in het advies te laten meedraaien. Een aantal van onze klanten doen dit en bellen alleen onze opgavelijn als onze stier uit het advies is gekomen. Wij hebben geen lidmaatschapkosten en een scherp inseminatie-tarief. Wij registreren de inseminatie op de CRV stamboek computer identiek aan anderen. Er is dus geen enkel financieel of administratief nadeel om ons een deel van de inseminaties te laten verrichten.

 

Een goed alternatief is om ook bij stieradvies te kiezen voor de onafhankelijkheid en dus losgekoppeld van de fokkerij-organisaties. Er zijn twee vormen.

  • Het Tripple_A systeem is populair bij de liefhebbers. De adviseur levert per gekeurde koe een code af richting een beter gebouwde koe en waarbij de veehouder nog een stier moet zoeken rekening houdend met melkvererving en inteelt.
  • Bij volledig stieradvies, zoals bijvoorbeeld geleverd door Peek en vd Kroon, wordt na afstemming van de fokdoelen de koeien individueel gekeurd. De praktisch stierkeuze wordt met de veehouder afgestemd op basis van zijn voorkeuren maar in principe staat het wereldwijde stieraanbod ter beschikking om op reële en vergelijkbare basis te worden overwogen. In de praktijk sluit onze stierenkaart goed aan bij de uitkomsten van dit adviesprogramma.

Onafhankelijke Inseminatieservice